traprenovatie

Tips bij traprenovatie

Uw trappengat opfleuren doet u zo!

De trap is vaak een opvallend element in uw huis. Als hij bij u in de gang staat, is het vaak het eerste dat bezoekers zien als ze bij u binnenkomen. U wilt daarom dat uw trap altijd netjes, schoon en opgeruimd is. Ook voor de veiligheid. Soms is er echter iets meer nodig om tevreden te zijn en te blijven met uw trap. Dan is traprenovatie de oplossing! In dit blog krijgt u enkele tips voor de renovatie van uw trappengat. Lees snel verder.

Schilderen

Is uw trappengat wel aan een restyling toe? Als uw trap een opvallende plek heeft in uw huis, dan valt het meteen op als deze niet netjes is of afgebladderd. Bezorg uw trap eens een nieuw likje verf die helemaal past bij de ruimte waar deze in staat.

Vergeet de muren niet

De muren zijn vaak het vergeten kind bij traprenovatie. Bezorg ook de muren eens een mooie nieuwe schilderbeurt. Versier de muren vervolgens van een mooi schilderij, verlichting of hangplanten. Door ook de muren onder handen te nemen, kunt u echt het hele trappengat stylen en eigen maken.

Kies mooie bekleding

Een trap kan natuurlijk ook worden voorzien van prachtige bekleding. Door bijvoorbeeld te gaan voor tapijt is uw trap ook meteen minder glad. Dit is een prettig idee als u bijvoorbeeld kleine kinderen heeft die veel rondrennen. Qua trapbekleding heeft u een boel keuze. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Houten trapbekleding
  • Metaal
  • Linoleum
  • Natuursteen
  • Vinyl

Nieuwe trap

Zijn de bovenstaande mogelijkheden geen optie voor u? Wilt u het roer écht drastisch omgooien? Dan kunt u natuurlijk altijd een volledig nieuwe trap laten plaatsen. Wat voor een traprenovatie u ook wilt laten uitvoeren, kies altijd voor een gerenommeerde professional.

Wilt u meer interieur- en stylingtips? Houd dan vooral ons blog goed in de gaten.