Werkplaatsinrichting

4 tips voor een nette werkplaatsinrichting

Aan de slag met je werkplaatsinrichting

Het maakt niet uit of je werkt als professioneel automonteur of dat je lekker thuis bezig bent met klussen, aan de slag gaan in een rommelige en onoverzichtelijke werkplaats is ontzettend frustrerend. Daarom geven we je graag een aantal tips voor een nette werkplaatsinrichting, zodat je altijd alles bij de hand hebt!

Waar werk je aan?

Voor je begint met je werkplaatsinrichting moet het voor jezelf al duidelijk zijn wat je allemaal in de werkplaats wilt doen, en welke materialen en/of machines je daarvoor nodig hebt. Maak je gebruik van grote apparaten, dan moet je daar bij de werkplaatsinrichting al rekening mee houden door genoeg ruimte vrij te laten. Sleutel je in je werkplaats aan auto’s? Zorg dan dat je die kunt parkeren en genoeg plek hebt om eromheen aan de slag te gaan. Wanneer je je werkplaats gebruikt voor timmerwerken is het weer fijn om veel opbergruimte te hebben voor materialen. Kortom, de werkplaatsinrichting hangt grotendeels af van de klussen die je er uitvoert.

Zorg voor opbergruimte

De belangrijkste factor voor een goede, nette werkplaatsinrichting is voldoende gereedschap. Losse onderdelen en materialen die door de ruimte rondslingeren zijn lastig terug te vinden wanneer je ze nodig hebt, en zorgen ook voor gevaarlijke situaties. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, en voor je het weet zit je bij de spoedeisende hulp. Wij raden je daarom aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van bakjes, bij voorkeur doorzichtig, zodat je alles duidelijk kunt zien, en deze te labelen. Zo slingert er niets rond, en heb je de materialen snel gevonden wanneer je ze nodig hebt.

Durf weg te gooien

Het realiseren van een nieuwe werkplaatsinrichting is ideaal te combineren met een grote poetsbeurt. Durf tijdens het opruimen van je gereedschap ook dingen weg te doen wanneer je ze niet meer gebruikt. Vervang oude of kapotte materialen door nieuwe modellen van hogere kwaliteit. Dit is een eenmalige investering waarvan je over lange tijd flink kunt profiteren. Met je nieuwe werkplaatsinrichting en je gereedschappen maak je vervolgens weer een frisse start.

Haal je spullen omhoog

De gouden tip voor het inrichten van je werkplaats? Laat niets op de grond liggen! Berg alles op in kasten of hang planken aan de muur en zet hier je materialen neer. Er zijn ook speciale rekken voor verschillende soorten materialen zoals tuin- of timmergereedschap wat je kunt gebruiken om je materialen op te hangen. Een bijkomend voordeel van een lege vloer is dat de ruimte veel makkelijker schoon te houden is. Je bent er snel met een bezem of stofzuiger doorheen.

Materialen voor je werkplaatsinrichting

Het enige wat je nu nog te doen staat is met onze tips aan de slag gaan! Wij raden je aan om alle materialen die je nodig hebt te kopen bij een specialist. Dit kan ook gewoon eenvoudig online. Vaak heb je de producten dan de volgende dag al in huis. Met je nieuwe werkplaatsinrichting ga je ongetwijfeld met een frisse blik weer aan de slag!