Prieel

Houten priëlen, sfeervol en functioneel

Houten prieel in plaats van een veranda of terras

U houdt van lekker buiten zijn in uw tuin en u bent op zoek naar mogelijkheden om dat buitenleven te verrijken met de aanleg van een terras of veranda. Zo kunt u in de zomer heerlijk lang van uw tuin genieten. Zelfs tot in de late uurtjes. Dan wijzen we u toch graag op het plezier dat u uzelf doet als u een sfeervol houten prieel in uw tuin aanlegt. Daar kan geen terras of veranda tegenop. We leggen u hieronder uit waarom.

Wat is een houten prieel?

Van huis uit is een prieel een halfopen tuinhuisje of terras. In vroeger tijden werden ze vooral gezien in de tuinen van kastelen of landhuizen. Heden ten dage kunt u een houten prieel voor uw ‘eigen kasteel’ aanschaffen. Ze zijn in verschillende vormen en maten beschikbaar. Bij sommige specialisten kunt u een houten prieel zelfs op maat laten maken.

Houten priëlen als een stijlvolle toevoeging aan uw tuin

Met een houten prieel voegt u een uiterst stijlvol element toe aan uw tuin. Een prieel biedt u tegelijkertijd het voordeel dat u extra lang van het buitenleven kunt genieten. Daar kan geen veranda of terras tegenop. Op de warmste dagen kunt u in uw prieel comfortabel in de schaduw zitten, terwijl u op winderige dagen in een prieel goeddeels uit de wind kunt vertoeven. U verlengt hiermee het buitenseizoen aanzienlijk.

Houten prieel als variant op een theehuis

Bent u gecharmeerd van het romantische idee dat u het hele jaar door kunt genieten van uw tuin? Dan heeft u vast wel eens nagedacht over hoe leuk te zou zijn als u een klassiek theehuisje in uw tuin heeft. Ook dat soort prieelen zijn beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een prieel met een moderne of een klassieke uitstraling. Verder zijn er varianten met platte daken of juist met piramidevormige daken mogelijk.

Terrashooiberg, variant op het houten prieel

Ook klassiek is een zogeheten terrashooiberg. Deze zijn de laatste jaren in populariteit flink toegenomen. Dit soort prieel is inmiddels steeds verder verfijnd, verbeterd en geoptimaliseerd. Als u een manier zoekt om een luxe zithoek te creëren met een terrasoverkapping voor de nodige beschutting, dan is een terrashooiberg wellicht precies wat u zoekt.

Kies het buitenleven dat bij uw past

Kiezen is altijd moeilijk. Zeker als de opties zo talrijk zijn als het gaat om zoiets eenvoudigs als lekker genieten van uw eigen tuin. Loop daarom een binnen bij een deskundig tuincentrum. Want opties weg kunnen strepen is ook een vorm van kiezen. Zo komt u erachter of een houten prieel iets voor u is.