Een akoestisch spanplafond in uw bedrijfsruimte

Goede akoestiek met een akoestisch spanplafond

Staat u op het punt een bedrijfsruimte te kopen voor uw nieuwe restaurant of massagepraktijk? En is alles naar wens, behalve die vervelende galm in sommige ruimtes? Erg vervelend, zeker als het pand verder ideaal is voor uw nieuwe bedrijf. Een slechte akoestiek kan meerdere redenen hebben. Er is veel met beton gewerkt, de ruimtes zijn nog heel kaal of ze hebben hoge plafonds. Laat u hier echter niet door tegenhouden om het pand te kopen. Er zijn tegenwoordig steeds meer oplossingen voor het tegengaan van galm in een ruimte. Bijvoorbeeld het laten plaatsen van een akoestisch spanplafond.

Wanneer kiest u voor een spanplafond?

Misschien kent u wel een binnenhuisarchitect die allerlei trucjes weet om de galm te dempen. De ruimte opdelen in kleinere ruimtes, het toevoegen van zware meubels, etc. Maar wat als dit nu net niet bij uw bedrijf past? Als u juist een hele open, luchtige sfeer wilt creëren? Dan is een akoestisch spanplafond misschien de oplossing. Met één ingreep wordt de hele ruimte onderhanden genomen en zult u merken dat de akoestiek sterk verbetert. En als dit niet genoeg is, kunnen er zelfs nog akoestische spanwanden worden aangebracht. Zo zullen de gasten van uw restaurant elkaar en de obers goed kunnen verstaan. Geen irritatie, alleen genieten van lekker eten en goed gezelschap.

Meer voordelen van een akoestisch spanplafond

Heeft u dus een bedrijfspand gekocht en denkt u na over zo’n akoestisch spanplafond? Maar ziet u op tegen het gedoe van bouwvakkers over de vloer? Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Een spanplafond wordt namelijk onder het originele plafond bevestigt, waardoor er geen breek- of sloopwerk aan te pas zal komen. Verder heeft een bedrijf dit meestal in één dag voor u geregeld. Dit betekent dat u misschien maar een paar dagen uitloop zult hebben op uw oorspronkelijke schema om de ruimte in te richten. U hoeft alleen maar een kleur uit te zoeken, de textuur van het plafond (vaak is dit mat of glanzend) en de verlichting. Als u dit eenmaal in overleg met de monteurs hebt afgestemd, is het plafond zo geplaatst!

Laat van u horen!

De eerste indruk is zo belangrijk. Of het nu om een persoon of een ding gaat: uitstraling bepaalt alles. Dus wilt u dat mensen uw bedrijf herinneren om de juiste redenen? Laat dan van u horen, op een mooie manier. Zorg dat slechte akoestiek u niet laat tegenhouden om uw droombedrijf te verwezenlijken. Kies voor een akoestisch spanplafond en u zult merken dat de sfeer in uw zaak gelijk anders is!