Bakkerijvloer

Deze 5 dingen mag je niet vergeten bij het inrichten van een bakkerij

Een eigen bakkerij beginnen

Een eigen bakkerij beginnen is natuurlijk geweldig. Maar het heeft ook heel wat voeten in de aarde. Denk alleen al aan het inrichten van je bakkerij. In dit blog benoemen wij de punten die je echt niet mag vergeten bij het inrichten van een bakkerij.

5 dingen om niet te vergeten bij de inrichting

Wanneer je droomt van je eigen bakkerij, zie je je pand en inrichting misschien al helemaal voor je. Stoer, robuust en modern of juist ouderwets gezellig en landelijk. De sfeer die je uitstraalt in je bakkerij is belangrijk. Maar vergeet tijdens het dromen niet om ook praktisch te blijven. Bij het inrichten van je bakkerij moet je niet vergeten om na te denken over:

  1. Ovens
  2. Werkbanken
  3. Koelsystemen en koeltoonbank
  4. Bakkerijvloer
  5. Kassa en pinapparaat

Hygiënisch werken

In een bakkerij is hygiënisch werken enorm belangrijk. Je moet er niet aan denken dat je klanten ziek worden van jouw heerlijke brood of taartjes. Daarom is het belangrijk om bij het maken van jouw prachtige producten te zorgen dat je schoon werkt. Zo moeten de werkbanken waarop je werkt goed schoon te maken zijn, zodat er geen restjes in de kieren komen. Een hygiënische vloer is ook enorm belangrijk. Ook hier mag geen vuil blijven zitten dat het eten kan besmetten. En wanneer je etenswaren klaar zijn, is het belangrijk om ze goed te koelen, zodat ze lang houdbaar blijven. Wanneer je werkt volgens de HACCP, weet je zeker dat je aan alles hebt gedacht.

Jouw bakkerij, jouw smaak

Hoe jij je bakkerij inricht, dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Vergeet alleen niet de praktische kant in het oog te houden, zodat je kunt werken volgens de regels. Zo genieten jij en je klanten nog lang van jouw prachtige bakkerij. Wil je ons laten weten hoe de inrichting van jouw bakkerij is geworden? Laat het ons weten via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *