Het juiste vloerkleed kiezen

Als je op zoek bent naar een mooi vloerkleed, dan zijn er een paar belangrijke keuzes die je moet maken. In de eerste plaats zoek je natuurlijk een vloerkleed dat je mooi vindt en dat goed aansluit op de interieurstijl die je hebt toegepast. Heb je bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur, dan is de kans groot dat je een vloerkleed zoekt dat niet al te opvallend is en wat lichter van kleur.

Stijl en materiaal

Om een goede keuze te maken uit de honderden, zo niet duizenden verschillende stijlvolle moderne vloerkleden waar je uit kunt kiezen, is het natuurlijk altijd slim om eerst na te denken over welke stijl je mooi vindt en wat voor materiaal bij jou past. Wat stijl betreft is het logisch om bij bijvoorbeeld een vintage interieur niet al te felle kleuren te kiezen. Die zie je echter wel weer sneller in een modern interieur. Toch kun je vaak ook prima combineren: landelijk en klassiek zijn stijlen die prima te combineren zijn.

Wat materiaal betreft heb je ook weer ontzettend veel keuze: ga je voor natuurlijke materialen als wol of jute of kies jij liever voor polyester of polypropyleen? Een slimme tip hierbij is om rekening te houden met bijvoorbeeld kinderen of huisdieren: zeker als er wel eens een ongelukje gebeurt is het slim om te kiezen voor een materiaalsoort dat tegen een stootje kan. Gebruik je het kleed meer voor de sier? Dan hoef je daar natuurlijk weer minder rekening mee te houden!

Vorm en grootte

De vorm en grootte van het vloerkleed kiezen zijn twee belangrijke stappen waar je goed over moet nadenken. Heb je veel ronde meubels in huis? Dan is een rond vloerkleed misschien wel een betere optie dan een vierkant of rechthoekig model. En ook wat grootte betreft is het handig om daar van te voren goed over na te denken, want het is zonde als het vloerkleed tóch te klein of juist te groot uitvalt. Een slimme tip: leg een aantal oude kranten in de maat neer die je voor ogen hebt. Zo heb je gelijk inzichtelijk hoe die grootte precies valt op de plaats waar jij je vloerkleed wilt hebben liggen!