Kwartsiet vloer onderhouden

Een kwartsiet vloer onderhouden

Zo kunt u een kwartsiet vloer onderhouden

Heeft uw huis een natuurstenen vloer van kwartsiet, en wilt u graag weten hoe u deze goed onderhoudt? In dit artikel leest u alles over de eigenschappen van deze populaire steensoort, en hoe u deze nog jarenlang kunt laten stralen.

Robuuste eigenschappen

Kwartsiet is een soort natuursteen met vele robuuste eigenschappen. Deze steensoort is ontstaan binnen gebergtes onder extreem hoge druk en grote temperatuurverschillen. Het is hierdoor een harde steensoort die zeer slijtvast is en bovendien vorstbestendig. Ook is kwartsiet ongevoelig voor slijtage door zuren vanwege een lage hoeveelheid kalk. Bovendien heeft het ruwe oppervlak een hoge antislipwaarde, waarmee kwartsiet uiterst geschikt is voor natte ruimtes. Al deze eigenschappen maken deze steensoort geschikt voor zowel binnen als buiten, en is relatief gemakkelijk te onderhouden.

Aanleggen en onderhouden

Bij het aanleggen en onderhouden van een natuurstenen vloer, kunt u het beste een specialist inschakelen. Een vlakke en egale vloer aanleggen vereist redelijk wat vakkennis, vanwege de vele dikte- en kleurverschillen tussen de tegels onderling. Ook kan uw specialist uw natuurstenen vloer onderhouden en behandelen tegen invloeden van buitenaf. Zo blijft uw kwartsiet vloer na het aanleggen nog jarenlang mooi en vrij van vlekken en slijtage.

Een kwartsiet vloer schoonmaken

Voor het schoonmaken van een kwartsiet vloer, is op zijn tijd wat schrobwerk vereist. Het oppervlak is weinig poreus waardoor bacteriën zich niet in de steen kunnen nestelen. Maar dankzij het ruwe oppervlak kan vuil zich toch gemakkelijk ophopen. Door uw natuurstenen vloer te impregneren, worden vuil en water afgestoten van het oppervlak en blijft uw vloer langer mooi. Maak een natuurstenen vloer echter nooit schoon met chloor of allesreiniger. Gebruik voor het schoonmaken hiervan altijd een speciale zachte zeep, die gemaakt is voor natuursteen vloeren.

Een specialist onderhoudt uw vloer voor u

Heeft u een kwartsiet vloer en wilt u deze graag mooi houden, dan kan een specialist u helpen met het onderhouden ervan. Een specialist heeft een ruime ervaring en vakkennis in het onderhouden, reinigen en impregneren van natuursteen vloeren. Zo houdt u uw kwartsiet vloer nog jarenlang stralend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *