Meer kleur in huis

Meer kleur in huis? Zo doe je dat!

Tips voor meer kleur in huis

Ben je die witte of grijze muren helemaal zat? Wil je meer kleur in huis brengen? Dan moet je zeker dit blog van Interieurstylingblog lezen! Wij hebben namelijk alle tips voor je verzameld die je helpen om meer kleur toe te voegen in huis. Kleur is heel belangrijk bij het creëren van gezelligheid in huis. Kies de juiste tinten en je interieur wordt helemaal van jou! Maar wat zijn de do’s en don’ts op het gebied van kleur in huis? Wij leggen je het allemaal uit in dit blog. Kom te weten welke kleuren bij elkaar passen en leer meer over de 60-30-10 regel 60-30-10 regel!

Kleur, een belangrijke factor

Kleur is een ontzettend belangrijke factor in je interieur. Wil je meer gezelligheid creëren in je woonkamer of slaapkamer? Dan gaat kleur je daar zeker bij helpen! Allereerst is het belangrijk dat je een goede basis kiest. Meestal is dat een neutrale tint die overal bij past. Vandaaruit kan je meer gaan experimenteren met kleur. Deze neutrale tint hoeft zeker geen wit of grijs te zijn, maar kan ook zacht blauw, groen of bruin zijn.

Kleur in de slaapkamer

Kies een kleurschema

Ga je aan de slag met kleur? Dan raden we je aan om van tevoren een kleurenschema te maken. Dit geeft je meer inzicht en maakt het makkelijker om bij elkaar passende meubels te vinden. Een kleurenwiel helpt om kleuren te vinden die bij elkaar passen. Wil je er een harmonieus geheel van maken? Dan kies je voor kleuren die aan elkaar grenzen op het kleurenwiel, bijvoorbeeld groen, blauw groen en blauw. Een harmonieus kleurenpalet zorgt voor meer rust in huis. Wil je een echt statement maken in huis? Ga dan voor contrasterende kleuren in het kleurenschema. Denk bijvoorbeeld aan geel en paars of blauw en oranje. Contrasterende kleuren versterken elkaar en zorgen daarmee voor een energieke en intensieve uitstraling. Vind je kleurgebruik in huis nog een beetje spannend? Dan kun je uiteraard ook voor Ton-Sur-Ton tinten gaan. Ton-Sur-Ton tinten hebben dezelfde kleurtoon, maar met een andere hoeveelheid wit.

Kleurenwiel
Tip: Zoek op Instagram of Pinterest afbeeldingen van verschillende soorten interieurstijlen. Sla de afbeeldingen op waarbij het kleurenpalet je aanspreekt.

Ga langs bij een bouwmarkt of verfwinkel

Je hebt een aantal mooie kleuren gezien, maar je weet niet goed of deze kleuren ook matchen. Wat doe je dan? Dan ga je gewoon langs bij een bouwmarkt of verfwinkel bij jou in de buurt! Hier vindt de kleurstalen in verschillende kleurtinten. Aan de hand van deze kleurstalen weet je direct welke kleuren bij elkaar passen. Wil je verschillende kleuren combineren? Leg de kleurstalen naast elkaar en bekijk het resultaat. Uiteraard kun je in de verfwinkel of bouwmarkt ook altijd een specialist inschakelen om je te helpen bij het maken van een keuze.

Kleurstalen
Tip: Koop een proefmonster van je favoriete kleuren, zodat je ze thuis op je muren kunt testen.

De 60-30-10 regel

Wil je een goede kleurbalans brengen in je interieur? Pas dan de 60-30-10 regel toe! Deze regel bepaalt hoeveel je van iedere kleur in je interieur moet gebruiken om een goede balans te creëren. Maar wat is precies die 60-30-10?

    • 60% is de belangrijkste kleur in je interieur. Het is de basiskleur en bepaalt de sfeer in je ruimte. Je past deze kleur op je meeste muren, je bank of een ander groot meubel en grote accessoires toe.
    • 30% is de secundaire kleur in je interieur. Deze kleur gebruik je bijvoorbeeld voor de andere meubels in de ruimte. Daarnaast kun je hem aanbrengen op een accentmuur in de ruimte.
    • 10% pas je toe bij een klein deel van je interieur. Je laat deze kleur bijvoorbeeld terugkomen in een meubelstuk, kunstwerk of accessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussens, dekentjes en een mooi accessoire.

Tip: Wil je een andere kleur in huis brengen? Verander dan de 10% in je woning! Dat scheelt je veel tijd en geld.

Meer inspiratie

We hopen dat we je in dit blog de juiste tips hebben kunnen geven om meer kleur in huis te brengen. Kort samengevat raden we je aan om eerst wat inspiratie op te doen op het gebied van kleuren. Kijk online of in de winkel eens wat rond. Sla alles op wat je aanspreekt. En stel vervolgens een kleurschema samen. Probeer eens wat uit en je zult verbluft staan van het resultaat! Met onze tips moet het zeker lukken om meer kleur in huis te brengen! Wil je meer inspiratie opdoen? Volg dan zeker ons blog, want we zullen de komende tijd nog meer inspiratie geven op het gebied van kleur en interieur!