Lantaarn

Stap voor stap tuinverlichting aanleggen

Uw tuinverlichting handig aanleggen

Bent u op zoek naar prachtige tuinverlichting, maar wilt u eerst weten hoe u deze het beste kunt aanleggen alvorens u deze aanschaft? In dit blog vertellen wij u in enkele stappen hoe u uw tuinverlichting aanlegt, zodat u straks volop kunt genieten van een sfeervol verlichte tuin. Lees snel verder en ontdek onze handige stappen!

Laagspanningsverlichting

Vaak wordt laagspanningsverlichting (12 volt) gebruikt als tuinverlichting. Deze verlichting staat bekend als zeer veilig. Wanneer u kinderen of huisdieren heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken dat zij in contact zullen komen met de kabels. Dit betekent dat u de bedrading niet al te diep hoeft in te graven. Deze verlichting is gemakkelijk zelf aan te sluiten. Het enige dat u hiervoor nodig heeft, zijn een stopcontact, lampen, een transformator en ter opie een verlenger of kabelsplitser.

Stap 1

Kies een plek in uw tuin uit waar u uw lamp(en) wenst te plaatsen. Voorafgaand is het zeer verstandig een plan op te stellen, zodat u precies weet hoe lang de kabel moet zijn en hoeveel aftakkingen u nodig heeft voor de verlichting. Plaats vervolgens de lamp(en) op de gewenste plek.

Stap 2

Zorg dat u het vermogen van alle lampen die u wenst aan te sluiten bij elkaar optelt. Op deze manier kunt u bepalen welke transformator u behoeft. Let op dat het totale vermogen (Watt) van de lampen niet hoger is dan dat van de transformator. Maak vervolgens de transformator vast op een paal, muur of aan de wand. Daarna kunt u de hoofdkabel aansluiten op de transformator.

Stap 3

De volgende stap is het uitleggen van de hoofdkabel in de tuin, langs de plaatsen waar uw lampen staan. Kijk hierbij of u een aftakking kunt maken met de kabelverlengers of kabelverbinders. Vervolgens sluit u de lampen aan op uw hoofdkabel.

Stap 4

Zet de transformator van de verlichting aan en test of uw lampen werken.

Stap 5

Zorg er als laatste voor dat u de kabels onder de grond wegwerkt of deze bedekt door middel van een laagje aarde.

In een mum van tijd voor elkaar

Zoals u kunt lezen, hoeft zelf lampen aanleggen geen moeilijke klus te zijn. Sterker nog, in een mum van tijd heeft u deze al gelegd. Waar wacht u nog op? Ga vandaag nog naar de specialist voor uw tuinverlichting en start met het zelf aanleggen van uw lampen. Wij wensen u veel succes!