Laminaat vloeren

Waar let je op bij de aankoop van een laminaat vloer?

Laminaat vloer kopen? Let hier op!

Wil je een nieuwe vloer voor je huis en overweeg je daarvoor een mooie laminaat vloer? Dat is een uitstekende keuze! Maar zoals met alles, zijn er bepaalde zaken waar je op moet letten als je een laminaat vloer wil kopen. Op welke dingen moet je dan letten? Geen zorgen: in dit blog vertellen we je er alles over. Lees snel verder.

De dikte

Laminaat is verkrijgbaar in diktes van 6 mm tot 14 mm en het ligt eraan hoeveel je de vloer gaat gebruiken welke ruimte geschikt is. Leg je de laminaat vloer in een ruimte waar je veel komt zoals de woonkamer of de keuken? Ga dan voor een dikte van 8 mm tot 14 mm. Voor ruimtes zoals de zolder of een berging kun je gerust een dikte van 6 mm kiezen.

Wel of geen V-groef

Laminaat is verkrijgbaar met of zonder V-groef. Laminaat zonder V-groef is egaal. Bij deze vloer zal de kleur met het motief de sfeer bepalen. Een laminaat vloer die wél een V-groef heeft, lijkt ook echt uit meerdere, losse planken te bestaan. Je kunt kiezen om de vloer aan twee of vier zijdes een groef te geven. Daarmee krijgt de laminaatvloer een meer authentiek gevoel.

Let op snijverlies

Als je laminaat koopt, hou je natuurlijk rekening met de ruimte waar deze in moet. Dit is de lengte vermenigvuldigd met de breedte van de ruimte. Houd bij deze berekening met 5% snijverlies bij smalle planken en 7% bij brede planken. Uiteindelijk dien je ook de omrekening te maken naar het aantal pakken laminaat.

Kies de juiste ondervloer

Je zou het misschien niet denken, maar het kiezen van de juiste ondervloer heeft effect op uw comfort. Er zijn ondervloeren die geschikt zijn voor als je vloerverwarming wil. Daarnaast zijn er ook ondervloeren die geluidsdempend werken. Dit is handig als u kinderen heeft of in een gehorig pand woont. In het geval van een houten ondervloer kan het nodig zijn een extra stevige ondervloer te nemen om kraken te voorkomen.

Heb jij een laminaat vloer? Waar heb jij op gelet toen je deze kocht? Laat het ons weten via het contactformulier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *