Zo vind je de juiste vloer bij je nieuwe woning

Kies precies die vloer die jij wenst

Heb je onlangs een nieuw huis gekocht? Dan kom je voor ontzettend veel keuzes te staan. Welke soort vloer kies je bijvoorbeeld voor in je nieuwe woning? En kies je een andere vloer voor je keuken, slaapkamer, woonkamer en badkamer? Of wil je overal dezelfde vloer hebben liggen voor een rustig geheel? Kortom, er komen genoeg vragen op je af in deze periode. Lees dit blog om te ontdekken hoe jij de juiste vloer kunt vinden voor jouw nieuwe huis.

Tip 1: Bepaal eerst de functie van de ruimtes

Voordat je gaat bepalen welke kleur en welk decor jij mooi vindt, is het belangrijk de functies te bepalen van de ruimtes die je wilt voorzien van vloerbedekking. Zo kan de woonkamer doorgaans veel verschillende soorten vloeren hebben. Hout, laminaat, tapijt, een gietvloer: het kan vrijwel allemaal, omdat een woonkamer een algemene leefruimte is. De keuken daarentegen is geen logische plek om te voorzien van bijvoorbeeld tapijt. Je wilt namelijk niet dat er tijdens het koken voedsel of vocht terecht komt in een wollig kleed! Knoei je per abuis wat groente, saus of rode wijn op een tegel-, laminaat- of pvc vloer, dan kun je deze eenvoudig en snel reinigen. We hoeven jou ook vast niet uit te leggen, dat het leggen van een tapijt in een badkamer ook niet erg voor de hand liggend is.

Tip 2: Stel vast wat je belangrijk vindt aan een vloer

Iedereen heeft verschillende wensen en eisen als het aankomt op vloeren. Wil je een vloer die enorm onderhoudsvrij is? Kies dan liever niet voor echt hout. Wil je een vloer die zeer geluiddempend is? Dan kan het verstandig zijn geen echte stenen tegels neer te leggen in je woonkamer. Die kunnen namelijk nogal gehorig zijn als je daar met je schoenen overheen wandelt. Ben je erg gevoelig voor stof? Of heb je last van astma? Dan raden we je af te kiezen voor tapijt. Ben jij op zoek naar een vloer die zowel onderhoudsarm, duurzaam, vochtbestendig, geluiddempend en betaalbaar is? Kies dan voor laminaat, pvc of vinyl. Deze vloeren geven altijd een hoog loopcomfort, hebben een zeer goede warmtegeleiding voor vloerverwarming en gaan jaren mee. Ga direct op zoek naar een bewezen aanbieder van allerhande vloeren.

Schakel een specialist in vloeren in

Wil jij graag begeleid worden in jouw zoektocht naar de ideale vloer? Schakel dan een bewezen en betaalbare specialist in vloeren in. Zij vragen uitvoerig naar jouw wensen en eisen, zodat zij je een passende collectie aan vloeren kunnen tonen die aan al jouw behoeftes voldoet. Succes met jouw zoektocht naar de ideale vloer!