3 tips voor het verkopen van de inboedel van een woning

Verkoop van de inboedel

Bij het ontruimen van een woning zult u veel verschillende obstakels tegenkomen. Zo kan de inboedel van uw woning verkopen een hele uitdaging zijn. U wilt hier immers een betrouwbare partij voor inschakelen. Wij geven in dit blog daarom drie handige tips voor de verkoop van de inboedel van een woning.

1. Organiseer de spullen vooraf

Het eerste wat u moet doen wanneer u een woning moet (laten) ontruimen, is het organiseren van de spullen. Het verkopen van een inboedel kan gepaard gaan met een emotionele periode, zoals bijvoorbeeld een overlijden of een echtscheiding. Neem daarom rustig de tijd om vooraf te beslissen wat er met de spullen moet gebeuren. Maak bijvoorbeeld duidelijke afspraken met andere familieleden of zij iets willen hebben van de spullen voordat u ervoor kiest om alles te verkopen.

2. Laat de inboedel taxeren

Om de waarde van de inboedel te bepalen, laat u het taxeren. Hiervoor kunt u op zoek gaan naar een betrouwbare taxateur. Maar schakelt u de hulp in van een ontruimingsbedrijf? Dan kunt u er vaak ook voor kiezen om de inboedel door dit bedrijf te laten taxeren. Er zijn bedrijven die de inboedel dan van u overkopen. Het bedrag dat u hiervoor ontvangt wordt dan afgetrokken van de kosten van de kosten van de ontruiming. Zo kunt u voor een laag bedrag een hele woning laten ontruimen. Het ontruimingsbedrijf laat het bezemschoon achter.

3. Verkoop aan de juiste partij

Heeft u heel erg waardevolle spullen die u aan een bepaalde partij wilt verkopen? Dan is het altijd belangrijk om hiervoor de goede specialist in te schakelen. De taxateur (al dan niet van het ontruimingsbedrijf) kan u hier ongetwijfeld advies over geven. Hij of zij heeft namelijk in veel gevallen connecties met bijvoorbeeld antiekwinkels of verzamelaars. Ook kunt u waardevolle spullen laten veilen.

Heeft u al eens de inboedel van een woning moeten verkopen? Neem contact op en laat ons weten hoe u dit gedaan heeft. Deel uw ervaringen met onze lezers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *