Efficienter gebruik maken van ruimtes met inbouwkasten op maat

Waar laat ik mijn spullen?!

Kleiner wonen is een opkomende trend. Dat is ook niet zo gek. Eindelijk geen kamers meer die allemaal schoongehouden moeten worden. Niet meer dat eenzame, lege gevoel als je alleen thuis zit. Geen onnodige koopdrang meer om de vele lege ruimte op te vullen. Heerlijk toch! Maar daarmee vormt zich ook een probleem. Waar laat je al je spullen?! In het zicht is niet mooi, maar om nu een hele muur vol te bouwen met kasten.. Of kastjes in nisjes schuiven, terwijl ze eigenlijk net niet mooi passen. Dé oplossing: een inbouwkast op maat! In dit blog een aantal tips om het meeste uit zo’n kastruimte te halen.

Een inbouwkast op maat is meer dan een kast

Kleiner gaan wonen, hoeft niet te betekenen dat er ook concessies gemaakt moeten worden op woon- en leefgenot. En afscheid nemen van je favoriete spullen hoeft ook niet, want die kun je nog steeds in je woning kwijt. In een inbouwkast dus. Nou zijn er bedrijven die inbouwkasten op maat leveren. Hoe ideaal! Vaak zitten er in woningen ongebruikte hoekjes waarvan je in eerste instantie niks mee kunt. Een inbouwkast op maat kan dan wel eens de oplossing kon zijn. En jawel hoor! Een zee van opslagruimte, prachtig weggewerkt in dat hoekje tegen de muur! Al je favoriete spullen in jouw eigen kast op maat. Kleiner wonen betekent dus niet kleiner hoeven léven.

Maak je inbouwkast eigen

Het mooie van een kast op maat laten maken, is dat je precies kunt kiezen hoe je die kast wilt hebben. In kleur, soort hout, en in welke vorm. Dit in tegenstelling tot kasten van grote woonwinkels en bouwketens.. Die hebben vaak standaard afstanden tussen planken bijvoorbeeld. Niet handig! Laat jouw kast op maat maken. Heb je vooral kledingstukken die je op wilt hangen? Of wil je vele kleine doosjes op elkaar stapelen met dunne plankjes er tussen? Het kan allemaal.

Creatief met je inbouwkast

Natuurlijk, zo’n mooie nieuwe inbouwkast is al prima op zich. Superveel bruikbare ruimte en nog mooi ook! Maar soms wil je je interieur nét die creatieve touch geven. Voor de hobbyist onder ons daarom hier wat leuke ideetjes:

  • Plak de planken netjes af met opvallende washi-tape
  • Kies voor eigenzinnige deurknoppen, zoals bloemen of leren hengels
  • Plak een mooie afbeelding/poster op de deurtjes
  • Kies voor smalle, hoge legplekken in de kast i.p.v. de standaard lange, brede
  • Plak aan de binnenkant van de deuren mooie zelfmaakte foto’s op

Maak meer ruimte

Je snapt; een inbouwkast is echt niet meer alleen die kledingkast in de slaapkamer. Er is zo veel meer mogelijk! Zeker als je hem op maat laat maken, dan kun je precies díe kast laten maken die perfect bij jou interieur past. Of je nu klein of groot woont. Laat dus ook een inbouwkast op maat maken en plaats het resultaat ervan op social media!