Natuursteen vloer

De natuur in huis met natuursteen

De basis van uw interieur

Hoe u het went of keert, de vloer vormt voor elk interieur de basis. In de meeste gevallen kiest men dan ook eerst een vloer uit, om vervolgens de rest van het interieur onder handen te nemen. Wat zijn tegenwoordig de trends op interieurgebied? We zien in ieder geval dat natuurlijke materialen anno 2017 een grote inspiratiebron vormen. Natuursteen vormt dan ook een duurzaam en bewust materiaal. Een materiaal met charme, waar veel mensen voor vallen. Lees in dit blog meer over de interieurtrends anno 2017.

Natuur vormt inspiratiebron

Niet alleen op economisch gebied zijn we langzaam uit het dal van de crisis gekrabbeld. Ook op interieurgebied merken we steeds meer dat de Nederlandse consument voor luxe materialen kiest. Men kiest voor sfeer. Voor een duurzame, bewuste keuze. Terug naar de basis: puur. Het kleurenpalet komt overeen met kleuren die u buiten terug kunt vinden: kiezelgrijs, kleibruin en steen. Natuurlijke zacht beige tinten, zoals die van een zandvlakte. Er wordt weer gekozen voor natuursteen en hout, passend bij de trend van duurzaam consumeren. Dankzij de tijdloze uitstraling van natuursteen vormt dit vaak ook een vast element in een voortdurend veranderend interieur.

Sfeervol en comfortabel

Of u nu in een appartement of vrijstaande villa woont: uw huis moet tegelijkertijd een thuis zijn. Comfort, veiligheid en duurzaamheid zijn dan ook eigenschappen die bepalend zijn voor de keuzes die we voor onze inrichting maken. Zo ook de keuzes waar een vloer aan moet voldoen om dit ‘thuisgevoel’ te creëren. Natuurlijke materialen zijn daar uitermate geschikt voor. Innovatieve technieken maken het tegenwoordig mogelijk om vloeren te maken waarmee u de look & feel van natuurlijk materiaal in uw interieur kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen. Hiermee creëert u een sfeer en comfort en heeft u tegelijkertijd een vloer die zeer onderhoudsvriendelijk is.

De voordelen van een natuurstenen vloer

Bent u zelf wellicht voor de charme van natuursteen gevallen? U maakt daarmee een uitstekende keuze. Er zijn verschillende soorten natuursteen voor uw vloer mogelijk, denk bijvoorbeeld aan marmer, graniet, basalt, leisteen of Travertin. Waar u ook voor kiest, deze materialen bieden u de volgende voordelen:

  • Duurzaam materiaal: u beleeft er jarenlang plezier aan
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Tijdloos
  • Toepasbaar in vrijwel elk soort interieur
  • Naast vloer ook geschikt voor andere toepassingen zoals wandtegels

Laat u inspireren!

U leest het, met de keuze van een natuurstenen vloer heeft u altijd een robuust, duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal in handen. Het is echter wel zaak dat u zich goed laat informeren door een specialist. Neem eens een kijkje op de website van Natuursteen Drunen en laat u inspireren door de mogelijkheden.