Gordijnen

Hoe gordijnen de productiviteit binnen uw bedrijf verhogen

bedrijf en interieur

U wilt uw kantoor natuurlijk stijlvol inrichten. Niet alleen om het er mooi uit te laten zien, maar ook om het beste uit uw werknemers te halen. Het kiezen van de juiste gordijnen is hierin essentieel. Het uitkiezen van de juiste gordijnen voor een kantoor is iets anders dan het uitkiezen van de juiste gordijnen voor een woning. Als werknemer heb je namelijk andere behoeftes. Een werkplek moet ontspanning geven maar moet ook inspireren. Een lastige combinatie. Maar zeker niet onmogelijk. In dit blog leggen wij u uit hoe u de beste gordijnen kiest voor uw kantoor.

Zorg voor sfeer en meer sfeer

Door het kiezen van de juiste stof zet u al een goede eerste stap in het maken van sfeer. In een kantoorsetting kunt u het beste gaan voor enigszins lichtdoorlatende stoffen. Denk aan plisségordijnen of aan inbetween gordijnen. Verduisterende gordijnen zijn bijvoorbeeld niet nodig op kantoor. Deze zijn beter geschikt voor een slaapkamer. Ook het gebruiken van drukke patronen wordt afgeraden. Deze kunnen immers afleiden en dat wil je natuurlijk niet voor je werknemers. Dat betekent natuurlijk niet dat het niet eerlijk mag zijn! Kijk goed naar de huisstijl van je bedrijf of merk en kies daar de juiste gordijnen op uit. Heeft uw bedrijf vrolijke kleuren als huisstijl? Gebruik die dan gerust als kleuren voor je gordijnen! Twijfelt u over de juiste keuze? Bespreek de mogelijkheden dan met een interieur expert. Hij/zij kan u voorzien het beste advies voor gordijnen op het gebied van kleur, lichtdoorlatendheid en textuur.

Zorg voor minder geluid

Gordijnen hebben per definitie al een isolerende werking. Het kiezen van de juiste stof kan ervoor zorgen dat geluiden binnen op kantoor minder hard klinken. Ook voorkomt het galmen. Dat is wel zo fijn als er veel gesproken en getelefoneerd wordt op kantoor. U wilt immers niet dat uw werknemers zich niet kunnen concentreren door elkaars geluiden. Het kiezen van de juiste stof helpt met het reduceren van alle geluiden. Geluiden van buiten vallen hier ook onder. Ideaal als uw bedrijf aan een drukke straat ligt!

Verlaag de stookkosten in de winter

Tot slot hebben de juiste gordijnen ook een positief effect op de stookkosten van uw bedrijf. Isolerende gordijnen houden in de winter de warmte goed binnen. Hierdoor kunt u aanzienlijk besparen op de stookkosten. In de zomer zorgt het ervoor dat de warmte buiten blijft. Dat is wel zo fijn voor uw werknemers tijdens de hete dagen. Raadpleeg een interieur expert om tot de juiste gordijnen te komen voor uw bedrijf. En wie weet gaan uw cijfers straks rap de lucht in!
Behoefte aan nog wat meer inspiratie om uw kantoor van meer stijl te voorzien? Lees hier dan wat andere blogs. Zo geeft u uw werknemers een echte boost!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *