Duurzame verf

Klassieke verf versus duurzame verf

Wat is duurzame verf?

Nederland is flink bezig met verduurzamen. Wij proberen met onze levensstijl en materiaalgebruik zo min mogelijk het milieu te belasten. Het gebruik van fossiele middelen proberen hierbij helemaal uit te sluiten. Ook in het maken van verf wordt nu steeds vaker gebruik gemaakt van natuurlijke middelen. Deze duurzame verf is nog volop in ontwikkeling. Is deze verf dan wel even goed als reguliere verf? In dit blog vertellen wij je alles over wat je moet weten over duurzame verf.

Is duurzame verf even goed als reguliere verf?

Of je nu de muren van je woning opnieuw wilt beschilderen of je meubels een frisse nieuwe look wilt geven. Je wilt dan natuurlijk gebruik maken van topkwaliteit verf. Je zal je misschien afvragen of duurzame verf even goed is als gewone verf. Duurzame verf is nog steeds volop in de ontwikkelingsfase, maar er zijn al varianten op de markt die kwalitatief al even goed zijn of zelfs beter dan de verf die we allemaal kennen.

Het verschil

Maar wat is precies het verschil tussen duurzame en klassieke verf? Gewone verf is gemaakt van fossiele grondstoffen en daarnaast zitten er ook veel chemische stoffen in deze verf. Hierdoor kan de verf zelfs giftig zijn. Bij het maken van duurzame verf, wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van grondstoffen die uit de natuur komen. Deze stoffen zijn niet of nauwelijks fossiel. In deze natuurlijke verf zitten ook veel minder chemische stoffen. Hierdoor is de verf een stuk minder giftig. Dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je gezondheid!

Ander voordelen van duurzaam gemaakte verf

Naast dat duurzame verf beter is voor gezondheid en milieu. Kent het nog een paar andere voordelen. In veel gevallen is natuurlijke verf van een veel betere kwaliteit. De verf is vaak ook langer houdbaar dan reguliere verfsoorten. Ook blijft de verf langer mooi, omdat deze minder snel aangetast worden door bepaalde natuurlijke micro-organisme. Daarnaast heb je ook een ruime keuze in verf waaronder: krijtverf, muurverf voor binnen en buiten en grondverf.

Deel jouw ervaringen met ons

Wil je zelf gebruik maken van duurzame verf? Dan kun je deze snel en eenvoudig
online kopen.

Heb je zelf al een project gedaan met duurzame verf? Deel dan jouw ervaringen door het invullen van het contactformulier. Wij zien graag je reactie tegemoet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *