klassieke tuinverlichting

Je tuin inrichten, hoe doe je dat?

Richt je tuin gezellig en functioneel in

Het inrichten van een tuin is vaak nog niet zo eenvoudig als veel mensen denken. Maar met een goede indeling, tuinverlichting in klassieke stijl en fijne tuinmeubels kom je gelukkig al een heel eind. Wij vertellen in dit blog hoe jij je tuin gezellig en functioneel kunt inrichten, zodat je er nóg meer van kunt genieten.

Stap 1: De indeling

Om een mooie én functionele tuin te creëren, begin je bij de indeling. Bedenk hiervoor eerst wat jij allemaal uit je tuin wilt halen. Lees jij graag een goed boek in de tuin, of organiseer je regelmatig een barbecue voor je vrienden? Je tuin moet natuurlijk passen bij jouw leefstijl en jouw wensen. Zorg dus dat je hier rekening mee houdt in je ontwerp. Als je regelmatig vrienden over de vloer hebt, dan is het handig om voldoende zitplekken te creëren. Gebruik je je tuin meer om in te relaxen? Zorg dan voor een plekje waar je lekker onderuit kunt zakken. Bedenk ook of je liever in de zon of in de schaduw zit, en zorg aan de hand hiervan voor zon- en schaduwplekken in je tuin. En vergeet natuurlijk niet om ruimte over te laten voor planten, bomen en struiken!

Stap 2: De juiste tuinverlichting

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar zonder tuinverlichting is de inrichting van je tuin echt niet compleet. Vooral ‘s avonds zorgt tuinverlichting ervoor dat je langer kunt genieten van je tuin. Tegenwoordig is tuinverlichting in alle soorten en maten verkrijgbaar. Er zit dus altijd iets tussen dat past bij jouw stijl. Denk hierbij aan tuinlantaarns, wandverlichting, lichtsnoeren en lampionnen. Uiteraard is de basisverlichting het belangrijkst, je wilt ‘s avonds immers nog wel iets kunnen zien. Vervolgens kun je de sfeerverlichting gaan toevoegen. Tuinverlichting is niet alleen mooi in de zomer, ook in koudere maanden ziet je tuin er prachtig uit wanneer de tuinverlichting aan staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *