Verschillen tussen kunststof en aluminium schuifpui

Welk materiaal kies jij?

Wanneer je een nieuwe schuifpui laat plaatsen voor je woning, heb je de keuze tussen verschillende materialen. Zo kun je kiezen tussen een kunststof schuifpui en een aluminium schuifpui. Welk materiaal het meest geschikt is voor jouw woning, is volledig afhankelijk van je wensen. In dit blog lees je meer over de verschillen tussen kunststof en aluminium schuifpuien.

Voordelen van een schuifpui

Waarom je juist kiest voor een schuifpui voor je woning? Het is de ideale manier om buiten naar binnen te halen. Wanneer je er echt van kunt genieten om lekker buiten te zitten, is een schuifpui perfect. Je zet hem helemaal open, en je krijgt lekker frisse lucht binnen. Ook wanneer het weer buiten wat minder fijn is, kun je met een schuifpui van het buitengevoel genieten. Door de grote ramen krijg je namelijk genoeg licht in huis, en heb je een mooi uitzicht op je tuin. Maar kies je nu voor een schuifpui van kunststof of aluminium?

Kunststof schuifpui

Beide soorten schuifpuien zijn onderhoudsarm. Je hoeft ze alleen maar zo nu en dan af te doen met een sopje. Wanneer je hem vergelijkt met de aluminium variant, isoleert de kunststof schuifpui een stuk beter. Vooral wanneer je hem voorziet van HR++ glas. De kunststof schuifpui is bovendien goedkoper. Zou je eigenlijk een houten schuifpui willen, maar zit dat boven je budget? Ook dan is de kunststof schuifpui geschikt voor jou. Hij kan namelijk met een houtlook gemaakt worden, en ziet er dan erg natuurlijk uit. De aluminium schuifpui heeft daarentegen een strakkere uitstraling. Bovendien heeft de kunststof schuifpui een inbraakwerende werking, en zijn er modellen die voorzien zijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Aluminium schuifpui

Ben je juist op zoek naar een mooie strakke schuifpui voor je woning met een moderne uitstraling? Dan is de aluminium schuifpui voor jou uitermate geschikt. Net als kunststof heeft ook aluminium erg weinig onderhoud nodig. Bovendien is het duurzamer en steviger dan kunststof. Een aluminium schuifpui zal niet zomaar beschadigen, en gaat jarenlang mee. Ondanks dat het aluminium sterk is, is het wel erg licht. Hierdoor gaat de schuifpui gemakkelijk open en dicht.

Voor welke schuifpui kies jij? Houd ons blog in de gaten, en blijf op de hoogte van de laatste trends op het gebied van wonen en interieur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *