Kledingkast op maat

Kledingkasten op maat laten maken

Waar moet u op letten als u een kledingkast op maat laat maken?

Een prachtige maatwerk kledingkast voor uw nieuwe huurwoning of koopwoning, dat is toch eigenlijk veel leuker, mooier en passender dan een doorsnee kast van de meubelboulevard? Als u naar een goede interieurbouwer gaat, kunt u de kledingkast van uw dromen laten maken. Die ziet er goed uit, die past perfect en is op de langere termijn toch voordeliger dan een prefab spaanplaat kast. Waar moet u op letten bij het laten maken van kledingkasten op maat?

Herkenbaar voor iedereen

Herkent u dit? De kledingkasten in uw slaapkamer passen niet helemaal bij de breedte van een muur. Graag had u die muur volledig afgedekt met een kast op maat, maar de standaardmaten waren net te groot of net te klein. Te groot is desastreus, want dan kunt u de kast gelijk terugbrengen. Te klein is op zich niet erg, maar u beperkt de kastruimte en u heeft ruimte naast de kast over. U bent dan zeker de enige niet waar juist dit stuk ruimte tot en soort rommelhoek wordt. Wilt u eindelijk de volle breedte van een muur optimaal gebruiken? Genieten van meer ruimte met uw kasten? Een op maat gemaakte kledingkast laat u uw ruimte optimaal benutten.

Grootte en breedte selecteren

Wat doet u dus als u kledingkasten op maat gaat laten maken? Kies de breedte en hoogte van de kledingkast die u wenst en die perfect in uw kamer past. Heeft u extra wensen voor de inrichting van de kast? Noteer die dan en overleg uw ideeën aan de interieurbouwer.

Kies u kastdeuren

De kastdeuren zijn het gezicht van uw kledingkast. Kijk goed rond op internet om te kijken welke deuren u mooi vindt voor uw kast. Worden het openslaande deuren of schuifdeuren, en denk ook na over na ook over spiegels en kastdeurremmers.

Kleur van uw kledingkast

De kleur van uw kledingkast kunt u natuurlijk ook helemaal zelf kiezen als u een kast op maat laat maken. Veelvoorkomende kleuren zijn wit, grijs, walnoot, wild eiken of zand eiken.

Binnenkant van de kast

Hoe wilt u uw kledingkasten op maat inrichten? Wilt u veel ruimte voor roedes of wilt u liever meer legplanken? U kunt alle kanten op met het zelf samentellen en laten maken van kledingkasten op maat!

Kijk voor meer interieurtips op onze website naar onze andere interieurblogs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *