kozijnen keuze sfeer

Mooiste kleur kunststof kozijn

Kozijnen zijn sfeerbepalend

Juist nu we de afgelopen periode veel tijd thuis hebben doorgebracht, zijn wij het het belang van een gezellig huis nog meer gaan waarderen. Een mooi moment om uw huis helemaal naar uw smaak te stylen! Hierbij wordt de kleur van de kozijnen vaak over het hoofd gezien. Onterecht! Hun uitstraling is een bepalende factor in uw interieur. Als u zich op kunststof kozijnen gaat oriënteren, is het dus belangrijk om op de kleur te letten.

Het voordeel van kunststof

Kunststof kozijnen hebben als groot voordeel dat ze onderhoudsvrij zijn, goed geïsoleerd zijn en duurzamer zijn dan hout of aluminium. Daarnaast zijn ze in alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Zelfs met een houtnerf die niet van echt hout is te onderscheiden.

Kleur trends 2021

De trendkleuren voor raam- en deurkozijnen in 2021 zijn de donkerblauwe tinten. Ook de kleuren van 2020 (zwart, grijs en antraciet) zijn nog steeds onverminderd populair. Met kozijnen die qua kleur naadloos aansluiten bij uw nieuwe trendy interieur is uw woning weer helemaal up-to-date!

Maak een weloverwogen keuze

Houd bij het selecteren van een kleur niet alleen rekening met trends maar vooral ook met uw eigen wensen. In tegenstelling tot houten kozijnen kunt u kunststof kozijnen niet eenvoudig van kleur veranderen. Probeer daarom altijd een goede inschatting te maken hoe lang een trend u zal bevallen en met welke kleuren muur en meubels u uw kozijnen nog meer zou kunnen combineren. Een muur kunt u immers eenvoudig weer van kleur veranderen een kunststof kozijn niet.

Tijdloos

Toch maar weer houten kozijnen dan? Dan verliest u de voordelen en het gemak van kunststof. Als u twijfelt over de houdbaarheid van een kleur, of van uzelf weet dat u graag regelmatig van kleur wisselt in uw interieur, is het wellicht verstandiger om voor een iets neutralere kleur te kiezen. Er is gelukkig niets mis met gewoon witte kozijnen. U bent dan verzekerd van kozijnen met een tijdloze uitstraling die in principe bij alle andere kleuren passen.

Aan de slag!

Voor meer informatie over kozijnen of kleuradvies kunt u contact opnemen met een specialist. Zij kennen hun producten door en door en hebben ervaring in het adviseren van klanten die voor een relatief grote uitgave staan.

Houdt voor meer interieurtips mijn blog in de gaten. Ik plaats regelmatig nieuwe artikelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *