Onderhoud en de juiste behandeling van Chinees hardsteen

Alles over Chinees hardsteen

Wanneer je kiest voor Chinees hardsteen, heb je een unieke, stijlvolle vloer die geschikt is voor zowel buiten als binnen. Die vloer wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Daarom is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Hoe je het onderhoud en de behandeling van Chinees hardsteen precies aan moet pakken, lees je in dit blog!

Wat is Chinees hardsteen?

Chinees hardsteen onderhoud

Chinees hardsteen is de laatste jaren steeds populairder geworden in Europa, en zien we ook steeds vaker terug in Nederland. Dat komt onder andere door de relatief lage prijs van het materiaal vergeleken met Belgisch hardsteen. Chinees hardsteen is duurzaam en degelijk, wat betekent dat je lang plezier zult hebben van deze prachtige blauwgrijze vloeren. Het materiaal is echter wel wat minder hard dan graniet. Dat betekent dat er wat sneller vlekken en krasjes op kunnen komen. Het voordeel is wel weer dat die vlekken en krasjes na verloop van tijd ook weer verdwijnen. Toch wil je de vloer er zo veel mogelijk tegen beschermen. Dat doe je onder andere door middel van goed onderhoud en de juiste behandeling. Daar vertellen we in dit blog wat meer over.

Onderhoud en behandeling van Chinees hardsteen

Chinees hardsteen is geschikt voor zowel binnen als buiten. Het periodiek onderhoud is hetzelfde, ongeacht waar je de vloer legt. Ten eerste moet de vloer behandeld worden. Dit kun je overlaten aan een specialist. Die zal de vloer met een uniek kristalmiddel behandelen. Dit zorgt ervoor dat vocht en vuil minder snel in de tegels trekt. Verder is het belangrijk om de vloer regelmatig te schrobben met lauwwarm water en natuurlijke groene zeep. Maak geen gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Die kunnen de vloer namelijk aantasten. Ook mag je op een vloer van Chinees hardsteen nooit een hogedrukreiniger gebruiken. Die kan namelijk onherstelbare schade aanrichten. Ook moet je ervoor zorgen dat de tegels zo veel mogelijk vrij blijven van zand, grind, bladeren en ander vuil. Zo blijft de vloer lang mooi, en kun jij er optimaal van genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *