3 grootste voordelen van een houtkachel

Houtkachel in huis

Wanneer je een houtkachel voor je woning aanschaft, profiteer je van een flink aantal voordelen. Dan moet je natuurlijk wel kiezen voor een kachel van goede kwaliteit. In dit blog vertellen we meer over de voordelen die een houtkachel in Zwolle met zich mee kan brengen, wanneer je kiest voor een kachel van een betrouwbare leverancier.

1. Verhoogt de sfeer

Het eerste voordeel van een houtkachel in je woning is redelijk voor de hand liggend. Het zorgt voor een ontzettend gezellige sfeer in je interieur. De dansende vlammen, de houtgeur en het lekkere geknisper zorgt voor een warme sfeer in de kamer. Het doet echt denken aan vroegere tijden. Maar een houtkachel is niet alleen geschikt wanneer je voor een traditionele uitstraling in je woning gaat. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, ook wat betreft modellen, wat ervoor zorgt dat ook woningen met een meer moderne stijl kunnen profiteren van het knusse van een houtkachel.

2. Veel warmte voor weinig brandstof

Een houtkachel heeft een hoog rendement, wat betekent dat het veel warmte oplevert voor relatief weinig brandstof. Er gaat namelijk relatief weinig warmte naar buiten via de schoorsteen. Het rendement van een moderne houtkachel kan wel 75% zijn, terwijl het rendement van een speksteenkachel op kan oplopen tot maar liefst 90%.

3. Bespaar op de kosten

Voor een houtkachel hoef je relatief weinig uit te geven, en kun je toch geld besparen. Een houtkachel is een relatief goedkope aankoop vergeleken met bijvoorbeeld een gashaard. Bovendien is hout ook een redelijke goedkope brandstof. Je kunt het kachelhout kopen, maar je kunt het ook zelf hakken of sprokkelen, waardoor het nog goedkoper wordt. Ten slotte bespaar je natuurlijk ook nog op de energiekosten. Wanneer je de kamer met een lekker vuurtje verwarmt, hoef je de verwarming immers niet aan te schaffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *