ouderwetse deurbel

Ouderwetse deurbel

Ouderwetse deurbel installeren

Er gaat niks boven het fijne geluid van een ouderwetse deurbel. Heb je net een ouderwetse deurbel aangeschaft en wil je die zelf installeren? Een beetje handige Harry heeft dat met het stappenplan uit dit blog zo gedaan! Lees snel verder en geniet snel van je ouderwetse deurbel.

Ga voor bestaande kabels

Heeft je huis al een deurbel? Dan hoef je alleen maar de bestaande kabels te vervangen. Gebruik hiervoor altijd al bestaande kabels en aansluitingen.

Gooi de stroom eraf

Zorg er, voordat je begint, altijd voor dat de stroom is uitgeschakeld. Dit doe je via de zekeringkast en voor je eigen veiligheid. Gebruik een spanningstester om te controleren of de stroom ook echt van de kabels af is.

Verwijder je oude bel

Haal de oude bel weg door de behuizing van de bel te openen, de stroomdraden te verwijderen en de schroeven los te draaien waarmee de bel tegen de wand bevestigd zat. Zo verwijder je ook de knop.

Installeer de nieuwe bel

Maak de behuizing van de nieuwe bel open en schroef de bel tegen de wand. Voor het bevestigen kun je het best deuvels gebruiken. Ook raden we aan een waterpas te gebruiken om de deurbel uit te lijnen. Verbind de bel vervolgens met de draden met het elektrische systeem.

Vervang de transformator

Het kan zijn dat de transformator vervangen moet worden. Als dat het geval is, dan doe je dat bij deze stap.

Sluit alles af en zet de stroom er weer op

Je kan nu alles afsluiten en dichtschroeven om vervolgens de stroom er weer op te zetten.

Geniet

Je kunt vanaf nu genieten van het geluid van een mooie ouderwetse deurbel elke keer als iemand aanbelt!

Meer tips over interieur en klussen? Hou dan ons blog in de gaten!