Keuken op maat maken

Tips voor een keuken op maat

Een eigen keuken moet natuurlijk naar eigen wens zijn. Niks is daarvoor handiger dan een keuken die helemaal op maat is gemaakt in lijn met je eigen wensen. Maar waar begin je en hoe pak je dat verder aan? In dit blog krijg je een paar handige tips voor een keuken op maat

Noteer je persoonlijke wensen

Het is als eerste natuurlijk belangrijk dat je jouw persoonlijke wensen duidelijk krijgt voor jezelf én voor de professional die je in de arm neemt. Denk goed na over welke kleuren je wil, welke typen keukendeuren je van houdt etc. Bekijk eens verschillende stijlen en uitstralingen van diverse soorten keukens en maak eventueel een moodboard van allerlei afbeeldingen om voor jezelf echt een beeld te krijgen van je wensen.

Bepaal de afmetingen van je keuken

Om ervoor te zorgen dat de keuken niet alleen goed in je huis past, maar ook de afmetingen heeft voor jouw keukengebruik, is het goed de keukenruimte goed in kaart te brengen qua afmetingen. Hoe wil jij straks je keuken indelen? Waar liggen leidingen en waar komen straks stroompunten? Denk goed na over welke opstelling je wil en wat eventuele rare hoeken in de ruimte zijn.

Maak duidelijk welke apparatuur je straks nodig hebt

Welke apparaten mogen straks niet ontbreken in je keuken? Als je bijvoorbeeld een combi-oven erin wil dan moet je hiermee rekening houden in de indeling. Wil je een functionele hoekkast? Wil je veel opbergruimte? Allemaal belangrijke vragen om jezelf te stellen voor je keuken op maat.

Stel een ontwerp op

Maak, samen met een adviseur, een eerste ontwerp van je keuken op maat. Dit kan handmatig maar een 3D ontwerp is ook zeker mogelijk. Op deze manier krijg je een echt duidelijk beeld en kan er ook een kostenberekening worden gemaakt.

Meer tips over een keuken op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *