Matras

Populariteit futon matras neemt toe

Waarom neemt de populariteit van een futon matras toe?

Het type futon matras komt helemaal uit Japan en is razend populair. In het Westen is dit matras ook al populair op de markt. Het Japanse matras is niet alleen in Japan en het westen populair, maar ook in Nederland wordt het matras tegenwoordig veel verkocht. De populariteit heeft het matras te danken aan de vele voordelen. Benieuwd naar deze voordelen? Lees snel verder.

Belangrijk voordeel is dat het bed licht en stevig is

Het belangrijkste voordeel is dat dit bed licht en stevig is. Het futon matras is eenvoudig om op te tillen en stevig genoeg om op te kunnen liggen. Het futon matras ligt comfortabel omdat het stevig en zacht tegelijkertijd is. Dat garandeert een goede nachtrust. Hierdoor is het futon matras een goede investering voor iedereen. Het is daarom absoluut aan te raden om het futon matras eens uit te proberen.

Verschillen tussen de westerse Futon en de Japanse futon

Het futon matras is oprolbaar. Hierdoor kunt u het matras overdag opbergen. Het futon matras oprolbaar ligt overdag niet in de weg en hierdoor kan de ruimte ergens anders voor worden gebruikt. In Japan wordt het matras gelegd op een tatami vloer. In het westen zijn de meeste vloeren minder geschikt om een matras op te leggen. De futon heeft in het westen daardoor een onderstel. In het Westen is de futon een combinatie tussen een bed en een bank. Dit is in Nederland ook erg populair. Als u vaak logees heeft, is het
handig om een Japanse futon matras aan te schaffen.

Futon matras: de eigenschappen

Naast de verschillen tussen het westerse futon en het Japanse futon, zijn er ook veel gemeenschappelijke kenmerken. Zo is het belangrijk dat het matras regelmatig goed uitgeklopt wordt. Omdat ze zo licht zijn, is uitkloppen zeer eenvoudig. Bovendien kunt u ervan uitgaan dat een futon matras oprolbaar is. Dit komt door het materiaal. Het futon bed is door het materiaal ook erg zacht. Vanwege vele belangrijke eigenschappen is het futon bed populair. Als u echt wilt weten waarom deze bedden zo ontzettend populair zijn, kunt u ze het beste zelf uitproberen. Voor meer interieur tips, kunt u verder lezen op onze website.