Welke klassieke vloer past bij jou?

Welke klassieke vloer kies jij?

De vloer zorgt ervoor dat een huis echt af is. Het bepaalt de uitstraling. Maar hoe kies je de juiste vloer bij jouw inrichting? Je wilt natuurlijk niet alleen dat de vloer bij jouw interieur past, maar ook dat de vloer lang mee gaat. Daarom is het niet eenvoudig om een keuze te maken. Zeker niet wanneer het aanbod zo groot is. In dit blog lichten we het klassieke interieur uit. Dit interieur zorgt voor romantiek door de elegante, warme en luxe uitstraling. Wil je weten welke klassieke vloer het beste bij jouw woning past? Lees snel verder!

Een afwisseling in vloeren

Kun je niet kiezen welke klassieke vloer je in huis wilt nemen? Het unieke aan een klassieke woonstijl is dat je iedere ruimte een eigen vloer kunt geven zonder dat dit storend is. In deze stijl wordt het authentieke met het nieuwe gecombineerd en vorm je samen één geheel. Bij een statige slaapkamer kun je bijvoorbeeld een tapijt gebruiken om de kamer knusser te maken. Ditzelfde effect kun je ook in de woonkamer toepassen. Het kleed ‘verzacht’ de harde vloer. Wanneer je de klassieke woonstijl ook in de keuken wilt doorvoeren, is een klassieke tegel look een echte match! Combineer er op los en richt jouw woning in zoals je wilt.

Donkere of lichte tinten?

Wat wil je uitstralen in jouw woning? En past hier beter een licht interieur of een donker interieur bij? Traditioneel gezien zijn klassieke vloeren donker. Vaak worden de kleuren bruin of zwart gebruikt. Tegenwoordig misstaan lichte vloeren ook zeker niet in een klassiek interieur. Het belangrijkste is dat de kleur aansluit op de rest van de meubels, zodat je harmonie creëert.

Verschillende soorten klassieke vloeren

In een klassiek interieur mag de visgraat vloer niet ontbreken. Vanuit de geschiedenis wordt deze vloer gekoppeld aan welvaart en rijkdom. Naast een visgraat vloer, zijn er ook andere soorten klassieke vloeren die je kunt toepassen. Denk hierbij aan antieke bourgondische dallen, castle stones, kerk dallen of verouderd arduin. Welke klassieke vloer vindt u het mooist? Laat het ons weten via ons contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *