stucadoorsbedrijf

4 manieren om een muur te stucen

Verschillende soorten stucwerk

Door een muur te stucen, zorg je ervoor dat hij egaal afgewerkt wordt met een plastic of gipsplaat. Ook plafonds worden behandeld door hem te stucen. In de loop der jaren zijn er veel verschillende soorten stucwerk ontstaan, om de muren en plafonds zo efficiënt mogelijk af te werken. Maar welke manier van stucen is het meest geschikt voor de muren van jouw woning? Een goed stucadoorsbedrijf geeft je hier graag advies over, maar wij vertellen je ook meer over de veelgebruikte methodes in dit blog.

1. Spackspuiten

Spackspuiten is een snelle, goedkope methode van het stucen van muren. De muur wordt gladgestreken met een eerste laag, en kleine gaatjes en oneffenheden worden weggewerkt. Dan wordt er een tweede laag aangebracht. Deze laag is de uiteindelijke structuur. Je kunt kiezen tussen een structuur met grove of fijne korrels. Voor spackspuiten moet alles in de ruimte wel goed afgedekt worden, omdat er spetters ontstaan.

2. Behangklaar stucen

Wil jij je muren behangen met een behang dat perfect past bij je interieur? Kies er dan voor om de ruimte behangklaar te laten stucen. Alle gaatjes en oneffenheden worden dan ook weggewerkt, maar er komt geen korrelstructuur op de muur. Zo kun je snel en eenvoudig starten met behangen. Het is een goedkopere manier dan sausklaar stucen, omdat de muren minder glad gemaakt hoeven worden, waardoor de stukadoor dus sneller klaar is. Het nadeel is wel dat het niet geschikt is om overheen te schilderen.

3, Sausklaar stucen

Wil jij een mooie, strakke, gladde muur waar je snel overheen kan schilderen? Dan kun je de muur sausklaar laten stucen. Dit zorgt voor een mooie ondergrond zonder oneffenheden. De muur is dan ook geschikt om overheen te verven. Het nadeel van deze manier is dat het zeer arbeidsintensief is, en dus een stuk duurder dan spackspuiten of behangklaar stucen.

4. Sierpleister

Ten slotte kun je ook nog sierpleister aan laten brengen. Dit zorgt voor een heel stijlvolle, decoratieve look. Je kunt hem in verschillende kleuren aan laten brengen, en je hebt een grote keuze uit verschillende structuren. Wanneer je op zoek bent naar een kras- en stootvrije oplossing, dan is sierpleister ideaal. Sierpleister is een verzamelnaam, wat betekent dat er verschillende soorten zijn. Vraag ernaar bij een stucbedrijf en ontdek welke soort sierpleister geschikt is voor jouw woning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *