tuincentrum utrecht

5 planten die super makkelijk te onderhouden zijn

Deze planten blijven zeker in leven

Planten zijn tegenwoordig een ware interieurtrend. Ze zijn in bijna elke woning wel te vinden! Ben jij ook zo’n plantenfan, maar lukt het je maar niet om ze in leven te houden? Maak je dan geen zorgen! Breng een bezoekje aan een tuincentrum nabij Utrecht, en kies voor (een van) deze 5 planten, die super makkelijk te onderhouden zijn.

1. Cactus

Wanneer je denkt aan makkelijke planten, dan denk je ongetwijfeld aan de cactus. Dit is namelijk de ultieme makkelijk te onderhouden plant. Ze zijn gewend aan een droge omgeving, en kunnen wel een maand zonder water. Daarbij maakt het ook niet uit hoeveel zonlicht ze krijgen, zolang je ze maar niet in de zomer in het volle zonlicht zet.

2. Monstera

De meest populaire plant op dit moment is de Monstera. Deze super herkenbare bladen, die doen denken aan gatenkaas, zijn op zeer veel verschillende vormen van decoratie terug te vinden. Super leuk dus dat deze plant ook heel makkelijk in het onderhoud is. Je hoeft de plant niet heel veel water te geven, als je er maar voor zorgt dat de ondergrond een beetje vochtig is. Ook moet je hem niet in het felle zonlicht zetten. Verder is deze plant super makkelijk te onderhouden.

3. Zamioculcas

Net als de cactus vindt ook de Zamioculcas eigenlijk alles wel prima wanneer het gaat om zonlicht. Wat je wel zult merken, is dat hij veel sneller groeit in de zon, dan wanneer hij in de schaduw staat. Hij heeft weinig water nodig, wat zeer prettig is voor mensen die hun plantjes snel vergeten.

4. Aloë Vera

Handzeep, shampoo, gezichtsmaskers en nu ook gewoon in je woonkamer; met Aloë Vera is alles mogelijk! De gel in de plant is namelijk super goed voor je huid, maar hij ziet er ook ontzettend leuk uit in je interieur. Daar zijn ze overigens ook heel erg goed in het zuiveren van de lucht. Zet hem in de halfschaduw, en geef hem weinig water, en je Aloë Vera zal zich helemaal op zijn plek voelen. Let wel op dat deze plant voor kinderen en dieren een beetje giftig is. Dan zijn ze misschien dus niet zo’n goed idee.

5. Ananasplant

Dit plantje zal je misschien verrassen omdat hij er zo exotisch uitziet, maar hij is super makkelijk te onderhouden: de ananasplant. Hij is een super stylish als toevoeging voor je woning. De ananasplant heeft vrij weinig water nodig, wat de verzorging makkelijk maakt. Na ongeveer 3 maanden valt de ananas van de plant af omdat hij rijp is.

Kortom, ga snel naar het tuincentrum nabij Utrecht, ook als het je tot nu toe niet gelukt is om je planten in leven te houden, want met deze 5 planten gaat dit zeker lukken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *