belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen reinigen en onderhouden

Schakel een specialist in om uw vloer van Belgisch hardsteen te onderhouden

Heeft u een prachtige vloer van Belgisch hardsteen in uw woning liggen, en wilt u deze vloer graag op de juiste manier laten onderhouden? In dit blog vertellen wij u meer over deze bijzondere steensoort en geven we informatie over het reinigen en het onderhoud hiervan.

Belgisch hardsteen: een bijzonder kalkgesteente

Belgisch hardsteen is een heel bijzonder kalkgesteente met een unieke blauwgrijze kleur. Deze bijzondere kleur is veroorzaakt door plantenresten. We noemen deze steensoort ook wel blauwe steen, kolenkalksteen, petit granit of arduin. Belgisch hardsteen wordt, zoals de naam al suggereert, gewonnen in België. De steen komt vooral uit de Ardennen en het Henegouwen, twee grote gebieden van onze zuiderburen. In de marmers van deze steensoort zijn in veel gevallen kalkskeletjes zichtbaar van kleine dieren die op zeebodem hebben geleefd. Dit geeft Belgisch hardsteen een unieke uitstraling. Kiest u voor een vloer van Belgisch hardsteen, dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • De vloer past bij verschillende interieurstijlen
  • Belgisch hardsteen is zeer duurzaam
  • Het is bouwtechnisch een zeer sterk materiaal
  • De vloer wordt mooier naarmate hij ouder wordt

Laat uw Belgisch hardsteen onderhouden en reinigen door een specialist

Belgisch hardsteen mag dan zeer duurzaam zijn, het is wel belangrijk dat u deze op de juiste manier onderhoudt om beschadigingen te voorkomen. Het dagelijks onderhoud van uw vloer kunt u zelf wel doen, maar voor een flinke reinigingsbeurt of onderhoud aan uw Belgisch hardsteen kunt u het best een specialist inschakelen. Zo’n specialist weet precies welke technieken en middelen er het best ingezet kunnen worden om uw vloer weer te laten stralen. Hierbij kunt u denken aan het polijsten, kristalliseren, schuren en impregneren van de vloer. Ook weet zo’n specialist precies welke reinigingsmiddelen u het best wel en niet kunt gebruiken om een optimaal resultaat te behalen voor uw vloer van Belgisch hardsteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *