Gietvloer nieuwbouw

Gietvloer nieuwbouw

De populariteit van de gietvloer voor nieuwbouw

Heb jij pas een nieuwbouwwoning gekocht? Dan kun je beginnen met deze helemaal naar jouw eigen smaak en stijl in te richten. Hoe gaaf is dat? Je moet alleen wel over een aantal dingen nadenken voordat je begint. Bijvoorbeeld over de vloer. De vloer vormt de basis van de woning en bepaalt de verdere inrichting. In nieuwbouw is de gietvloer razend populair. Benieuwd hoe dit komt? Lees dan snel verder want wij behandelen waarom de gietvloer dé interieurtrend is voor nieuwbouw.

Waarom een gietvloer voor nieuwbouw?

Gietvloeren zijn uitermate geschikt voor nieuwbouw door het naadloze karakter. Ze geven een woning een strakke, moderne look. En dit past natuurlijk goed bij een nieuwbouwwoning.

Gietvloer voordelen

Een gietvloer voor nieuwbouw heeft een aantal voordelen. Deze zijn:

  • Gietvloeren kunnen over een bestaande ondergrond gegoten worden
  • Het plaatsen van een gietvloer verloopt snel
  • Gietvloeren zijn makkelijk in onderhoud
  • Zowel voor binnen als voor buiten is een gietvloer geschikt
  • Gietvloeren zijn slipvast en slijtvast
  • Gietvloeren zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren

Soorten gietvloeren voor nieuwbouw

Omdat nieuwbouwwoningen kaal worden opgeleverd, kun je de woning volledig naar jouw wensen inrichten. Dat geldt ook voor de vloer. Een gietvloer is in verschillende soorten verkrijgbaar. De bekendste is de betonlook gietvloer, één van de mooiste en moderne vloeren van dit moment. De vloer geeft jouw nieuwbouwwoning een industriële en chique look. Maar voor ruimtes waar hygiëne heel belangrijk is, is een epoxy gietvloer misschien meer geschikt. Denk hierbij aan een garage. De epoxy gietvloer staat om zijn hardheid bekend. Dit is tegengesteld aan de PU (polyurethaan) gietvloer, want deze vloer is juist elastisch. Een PU gietvloer is zeer goed tegen scheurvorming bestand en kan met een matte, zijde of hoogglans afwerking worden afgewerkt.

Wil je meer weten over een gietvloer voor nieuwbouw? Laat het ons weten via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *