Kenmerken van bourgondische dallen

Fraaie doorleefde afwerking van natuursteen vloeren

Als u op zoek bent naar en fraaie vloer die een sterke en karaktervolle uitstraling heeft, maak dan eens kennis met bourgondische dallen. Hiermee weet u zeker dat u een unieke vloer in huis haalt waar menigeen jaloers op zal zijn. In dit blog kunt u kennismaken met het ‘geheim’ van bourgondische dallen.

Wat zijn bourgondische dallen?

Bourgondische dallen is de verzamelnaam voor een Franse kalksteensoort die oorspronkelijk afkomstig is uit de Bourgogne. Het staat ook bekend als de Franse witsteen. Deze steen lag – en ligt – volop in de vele kerken, kloosters en kastelen die Frankrijk heeft. Deze prachtige vloeren zijn nu verkrijgbaar in de naam bourgondische dallen.

Onderscheidende vloer

De verschillen tussen de Franse Bourgondische dallen en de overige natuurstenen vloeren zijn vaak de mogelijkheden in maatvoering en de keuzemogelijkheden in soorten bewerkingen. Hierbij zijn de mogelijkheden bij de Franse dallen ruimer en kan er bovendien ook vaak maatwerk worden geleverd. De bourgondische kalksteen krijgt zijn uitstraling door de natuurlijke eigenschappen van de steen, maar vooral ook door de afwerking die uiteindelijk op het gesteente wordt toegepast. Zo kunt u deze vloertegels laten borstelen, zoeten, zandstralen of juist een combinatie van verschillende bewerkingen. Dat levert dus altijd een volstrekt uniek karakter van uw vloer op.

Voordelen van bourgondische dallen

De authenticiteit van bourgondisch dallen heeft een aantal interessante voordelen. We zetten ze hier op een rijtje. Deze natuursteensoort:

  • Heeft een exclusieve, luxe en rijke uitstraling
  • Past in elk interieur en in elke woonstijl
  • Is authentiek met een rijke historie en eigen verhaal
  • Heeft een lange levensduur en is makkelijk te onderhouden
  • Heeft een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
  • Wordt in de loop van de jaren alleen maar mooier
  • Is in vele afwerkingen, afmetingen, kleuren en toepassingen verkrijgbaar

Ook bourgondische dallen kopen?

Wilt u ook bourgondische dallen kopen? Neem dan gerust een kijkje bij de speciaalzaak bij u in de buurt om u zelf ook te overtuigen van deze bijzondere steensoort.

Meer inspirerende blogs over vloeren, leest u op deze pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *