woonkamer inrichten

Je woonkamer inrichten, hoe doe je dat?

Zo maak je je woonkamer gezellig

Ga je binnenkort verhuizen, of kan je woonkamer gewoon wel een update gebruiken? Ik vertel je graag hoe je dit het best aan kunt pakken. Zo kun je bijvoorbeeld met een print op behang echt je eigen stempel drukken op je interieur. Dit en meer handige tips lees je in dit blog. Volg dit handige stappenplan en het inrichten van je woonkamer wordt een fluitje van een cent!

Stap 1: De afmetingen

Wanneer je begint met het inrichten van je woonkamer dan start je natuurlijk met de basis. Meet je woonkamer goed op zodat je weet hoeveel ruimte je hebt om mee te werken. Zo weet je hoe groot de meubels kunnen worden die je gaat uitzoeken voor de woonkamer. Maak een plattegrond en houd hierbij ook rekening met de looplijnen en dat de meubels niet te dicht op elkaar staan. Een vloerkleed is een goede manier om je woonkamer meer ‘vulling’ te geven. Weet je niet zo goed hoe groot het vloerkleed moet zijn voor in jouw woonkamer? Tape dan de afmetingen op de grond van het kleed dat je in gedachten hebt. Dit kun je overigens ook doen met je meubels!

Stap 2: Bepaal je stijl

Nu je weet hoeveel ruimte je hebt, wordt het tijd om te gaan bepalen waar je die ruimte mee wilt gaan vullen. Ga eens via internet en Pinterest op zoek naar woning inspiratie en voeg de afbeeldingen die je mooi vindt bij elkaar. Springt hier een bepaalde stijl of kleur uit? Dan kun je die gebruiken als leidraad voor de inrichting van je woonkamer. Zoek eens naar de volgende stijlen:

  • Bohemian
  • Landelijk
  • Industrieel
  • Urban jungle
  • Scandinavisch
  • Mid-Century modern

Spreekt één van deze stijlen je aan? Dat kan je enorm helpen in de keuze voor de inrichting van je kamer! Kies vervolgens de meubels uit die hierbij passen.

Tip 3: Maak het persoonlijk

Nu de basis van je interieur staat, is het tijd voor de leukste stap van het proces: de aankleding! Met allerlei accessoires maak jij je interieur persoonlijk. Hiervoor is het handig om een kleurenschema uit te kiezen zodat het niet één grote bonte bedoeling wordt in je woonkamer. Heb je een persoonlijke foto die je heel erg mooi vindt, bijvoorbeeld van een leuke vakantie? Laat deze dan afdrukken als fotobehang voor een persoonlijke touch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *