Klassieke look creëren met parket

Jouw klassiek interieur

Wil jij een klassieke look creëren in je interieur? Wij raden je aan om parket te (laten) leggen! Het is de ideale manier om je woning te voorzien van een klassiek, stijlvol interieur. Wij geven je enkele tips over het leggen van traditioneel parket, en hoe je zo een klassieke uitstraling in je woning kunt krijgen.

Donkere vloeren

De meeste klassieke interieurs zijn voorzien van een donker interieur. Er zijn veel donkere, houten meubels te vinden, en donkerrood, -paars en -groen zijn alom aanwezig in de meubels en de accessoires. Daarom is parket erg geschikt voor klassieke interieurs. Ze zijn vaak gemaakt van mooi, donker hout. Parketvloeren worden ook al zo lang gebruikt in woningen dat ze automatisch al voor een traditionele uitstraling zorgen. Het was immers lange tijd een van de weinige materialen die geschikt waren voor vloeren binnen.

Het traditionele visgraat motief

Wanneer je echt de ultieme klassieke inrichting wilt creëren, kies je voor een visgraat motief. Dit patroon was vrijwel niet weg te denken uit klassieke grachtenpanden of een oude boerderij. Parketvloeren met dit patroon waren vroeger vooral terug te vinden in de huizen van adellijke families, en paleizen rond de 16e en 17e eeuw. Het geeft de ruimte een zeer levendig en robuust uiterlijk. Het unieke patroon maakt de vloer een interessant element van het interieur.

Veel keuze tussen patronen

Wil je wel een parketvloer, maar is het visgraatmotief niet echt iets voor jou? Geen zorgen, er zijn nog veel meer verschillende patronen mogelijk, zoals:

  • stroken patroon
  • Weens of Hongaars punt patroon
  • blok patroon
  • Dordt patroon
  • kubus patroon

En nog veel meer! Keuze genoeg dus voor jouw woning!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *