Tips voor een natuurlijke inrichting

Geef je inrichting een natuurlijke make-over

Is jouw woning aan een make-over toe? De natuurlijke inrichting is de trend van dit moment. Of je nu op zoek bent naar kleine aanpassingen om je woning een natuurlijke look te geven, of een grote verandering zoals wall cladding, wij helpen je graag! In dit blog geven we een aantal tips over hoe je jouw woning een natuurlijke make-over kunt geven.

Gebruik natuurlijke vezels

Natuurlijke vezels staan super leuk binnen een natuurlijke inrichting. Kies voor riet, jute en linnen. Deze materialen geven je woning een natuurlijke look, maar geven je huis ook een warme uitstraling. Onze tip is om rieten manden in verschillende afmetingen te kopen. Dat ziet er leuk uit, en zorgt voor net wat extra opbergruimte, wat altijd handig is.

Hout is onmisbaar

In een natuurlijke inrichting zijn elementen van hout echt onmisbaar. Boomstammen zijn altijd leuke natuurlijke details. Die hoeven geen praktische functie te hebben, want ze zijn ook als decoratie erg leuk. Kies ook voor houten meubels, zoals tafels stoelen en kasten voor de natuurlijke look. Boomstammen zijn niet alleen leuk voor binnen, maar ook voor buiten. Daar kun je ze bijvoorbeeld als bijzettafeltje gebruiken.

Planten en bloemen

Binnen een natuurlijke inrichting mogen planten en bloemen zeker niet ontbreken. Kamerplanten zijn echt essentieel voor je interieur. Tegenwoordig is de zogenaamde ‘urban jungle’ ook erg populair. Dit is een stijl waarbij moderne elementen gecombineerd worden met veel planten. Planten zijn ook de ideale manier om wat kleur in je woning te brengen.

Wall cladding plaatsen op je muur

Wil je het echt groots aanpakken? Dan kun je een muur (laten) bekleden met natuurlijke elementen. Wij zijn fan van het zogenaamde ‘wall cladding’ voor natuurlijke interieurs. Dat zijn hout- of steenstukken die je tegen een muur kunt bevestigen. Ze zijn op een soort matjes geplaatst, dus wall cladding is ook nog makkelijk tegen de muur te maken. Onze tip is om een muur, of een deel van een muur, te bedekken met deze wall cladding. Dat zorgt voor een echte natuurlijke eyecatcher in je interieur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *