5 redenen waarom je kiest voor laminaat

De voordelen van laminaat

Is je woning toe aan een nieuwe vloer? Of ga je binnenkort verhuizen en moet je in je nieuwe woning een vloer laten leggen? Dan is laminaat altijd een uitstekende optie! Laminaat heeft veel voordelen, en je kunt het gemakkelijk en snel laten regelen door een legservice in Amersfoort. In dit blog lees je 5 redenen waarom je zou moeten kiezen voor een laminaatvloer!

1. Past in elke ruimte

Een laminaatvloer is geschikt voor elke ruimte. Ook in de keuken of de badkamer kun je het laten plaatsen, wanneer je kiest voor een waterbestendige soort met extra bescherming. Door het antistatische oppervlak en het kliksysteem zonder naden, zal er geen vuil en stof tussen de planken terecht komen. Het is dus ook ideaal voor de kinderkamer, en het is zelfs mogelijk om je trap te laten bekleden met laminaat. Zo maak je een mooi geheel van je interieur.

2. Zeer sterk materiaal

Laminaat is een zeer sterk materiaal. Het is bestand tegen krassen, schokken van zware voorwerpen die vallen en veel gebruik, bijvoorbeeld door spelende kinderen. Wanneer je vocht van de vloer snel opveegt, trekt het niet in de planken en zul je ook geen vlekken of verkleuringen krijgen.

3. Makkelijk te onderhouden

Het onderhoud van laminaat is heel eenvoudig. Omdat het vuil niet door het hout kan doordringen hoef je het alleen maar regelmatig schoon te maken met een droge of licht bevochtigde vezeldoek. Dat is het enige dat nodig is om je vloer jarenlang in perfecte staat te houden. Je hoeft hem niet te schuren, boenen of in te oliën. Zijn er toch strepen of vlekken op de vloer gekomen? Dan kun je ze reinigen met een speciaal middel.

4. Snel te plaatsen door een legservice

Een laminaatvloer is eenvoudig te leggen in vergelijking met andere soorten vloeren. Vooral wanneer je een speciale legservice inschakelt, ben je snel klaar. Deze specialisten weten precies hoe ze de vloer netjes kunnen leggen, ook wanneer de kamer bijvoorbeeld een aparte vorm heeft.

5. Niet te onderscheiden van echt hout

Ten slotte is, door nieuwe ontwikkelingstechnieken, een laminaatvloer haast niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Dat komt niet alleen omdat de kleur van een laminaatvloer nagebootst kan worden, maar zelfs het reliëf, de noesten, barsten en scheurtjes kunnen in de planken gemaakt worden. Je kunt uit veel verschillende houtsoorten kiezen. Is natuursteen of beton meer iets van jou? Ook in deze stijl is een laminaatvloer te krijgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *