tuin

Tips om meer uit je tuin te halen

Een opfrisser voor je tuin

Kan jouw tuin wel een opfrisser gebruiken? Er zijn een heleboel betaalbare en eenvoudige manieren om je tuin in te richten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het plaatsen van een mooi tuinhuis? Als je moeite hebt met het uitkiezen van een tuinhuis dan schakel je een tuinhuis specialist in. In dit blog lees je meer leuke tips!

Tip 1: Plaats een overkapping

Tuinhuizen, blokhutten en houten priëlen zijn ideale plekken om lekker te loungen in de tuin. Zo geniet je veel langer van je tuin. Je zit namelijk lekker beschut als het waait en uit de zon als het te heet is. Ideaal dus! Bovendien is een stijlvol tuinhuis een echte eyecatcher in je tuin die je helemaal naar je eigen smaak kunt aankleden en inrichten.

Tip 2: Let op de zonnestand

Kijk voordat je gaat beginnen met het opfrissen van je tuin eens goed naar je buitenruimte. Waar liggen de zon- en schaduwplekken? En waar zit je uit de wind? Deze factoren hebben invloed op de ideale indeling van je tuin. Houd daarom eens een dag lang in de gaten wat de stand van de zon voor invloed heeft op je tuin. Waar schijnt de zon het eerst? Dat is natuurlijk je ideale ontbijtplekje. En zit je ‘s middags liever in de schaduw? Ook dat kun je regelen door de plaatsing van je loungeset strategisch te kiezen.

Tip 3: Kies de juiste planten

De meeste mensen kunnen enorm genieten van bloeiende bloemen en planten. Door te kiezen voor planten met verschillende bloeitijden kun jij maximaal van je planten genieten. Bovendien ziet je tuin er dan iedere periode weer anders uit. Combineer bijvoorbeeld een plant die in het voorjaar bloeit met een echte zomerplant. En wist je dat de Forsythia al vanaf februari begint met bloeien? Zo profiteer je optimaal van je tuin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *