Zomertips voor je meubels: mogen ze naar buiten?

Leven verplaatst naar buiten

De temperaturen stijgen weer in Nederland, wat betekent dat we met zijn allen weer naar buiten gaan. Lekker in het zwembad ontspannen, gezellig buiten eten en natuurlijk in de tuin loungen. Soms is het nodig om bijvoorbeeld buiten wat extra eetkamerstoelen neer te zetten. En hoe lekker is het om buiten te genieten op een bank! Maar kun je je meubels wel zomaar naar buiten verplaatsen? Wij vertellen er meer over!

Welke meubels kun je buiten zetten?

Over het algemeen kun je best een paar meubels buiten neerzetten. Je moet er echter wel goed over nadenken. Het is niet de bedoeling dat je je hele interieur buiten neer gaat zetten. Gelukkig zal je bijvoorbeeld een dressoir buiten niet zo snel nodig hebben.Het gaat dan ook vooral over eetkamerstoelen, tafels en wellicht een bank.

Neem voorzorgsmaatregelen

Je kunt altijd een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Zorg ervoor dat je meubels nooit in de felle zon staan. Ook is het belangrijk om ze meteen weer naar binnen te halen wanneer het gaat regelen. Wanneer de meubels gemaakt zijn van leer, kun je ze minder goed buiten gebruiken dan bijvoorbeeld een stoel van stof. Wij hebben ook nog een aantal praktische tips voor je op een rij gezet.

Zomertips om meubels buiten te zetten

Onze tips voor het buiten gebruiken van je meubels zijn:

  • Haal ze altijd zo snel mogelijk weer naar binnen als het gaat regelen, ook als het buiten alleen maar wat druppelt.
  • In de nacht kan er damp op de meubels ontstaan. Laat ze dus niet ‘s nachts buiten staan.
  • Zijn de meubels toch vochtig geworden? Neem ze dan zo snel mogelijk af.
  • Gebruik een doek over het meubelstuk om het te beschermen tegen verkleuring van de zon, en zet het altijd in de schaduw neer.
  • Je kunt eetkamerstoelen van zowat alle materialen buiten zetten, maar je moet wel letten op de weersomstandigheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *