woonbeton

Voor- en nadelen marmeren wastafel

De voor- en nadelen van een marmeren wastafel

Een marmeren wastafel

Wanneer u al eens rond heeft gekeken voor een nieuwe wastafel zult u hebben gemerkt: er zijn eindeloos veel opties. Zo zijn er wastafels in allerlei vormen en maten, maar is er ook een enorme keuze uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen wat betreft het onderhoud en de kosten. Heeft u al eens overwogen om een marmeren wastafel aan te schaffen? Om u op weg te helpen geven wij u de voor- en nadelen van een marmeren wastafel.

Uniek product

Marmer is een natuursteen die uit het Middellandse zeegebied komt. Het bestaat in allerlei kleuren, zoals rood, taupe, zandkleur, beide, zwart, wit en grijs. Wat kenmerkend is voor marmer is de tekening van de aderen en de kristalstructuur. Doordat het een natuurproduct is, zal elke wastafel er weer anders uitzien. Zo weet u dus zeker dat uw marmeren wastafel geheel uniek is.

Luxe uitstraling

Om de tekening in het marmer te benadrukken worden de wasbakken meestal gepolijst. Door het polijsten krijgt de wasbak een luxe uitstraling, die goed past binnen zowel een klassieke als een moderne badkamer.

Veel onderhoud

Een nadeel van een marmeren wastafel is dat het relatief veel onderhoud vereist. Natuursteen is kwetsbaar, waardoor vlekken van kalk en vuil snel kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen is het aan te raden om de wastafel te impregneren.

Prijs

Het nadeel van een marmeren wasbak is dat er vaak wel een prijskaartje aan hangt. De prijs is afhankelijk van de dikte en het formaat van de wastafel. Gemiddeld moet u denken aan een prijs tussen de 130 en 350 euro per vierkante meter aan marmer. Is de tekening in het marmer uniek? Dan betaalt u vaak nog meer. Een voordeel bij dit nadeel is dan wel weer dat dit materiaal een leven lang mee gaat!

Naast de badkamer ook uw slaapkamer inrichten? Lees dan ook ons blog met tips voor de inrichting van uw slaapkamer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *